PROTECT

13 noiembrie 2006

IOANA PĂUN


IOANA PĂUN




Are 22 de ani şi este studentă în anul IV la regie de teatru, în cadrul UNATC. Împreună cu patru colegi regizori a iniţiat proiectul tangaProject în cadrul căruia: a regizat spectacolul Coborâţi”, după un text de Selma Dragoş, a lucrat la un performance în cadrul workshop-ului Life of Objects, ţinut de compania olandeză Warner&Consorten, a realizat împreună cu David Schwartz performance-ul Let’s Food! –o cină în fosta grădină-cinema Capitol; a participat la experimentul RahovaNonstop – spectacol în 25 de ore.
În prezent lucrează la scenografia spectacolului Saving Sam (text – Vera Ion, regia – Bogdan Georgescu) şi îşi pregăteşte propriul spectacol de licenţă – Himmelweg, de Juan Mayorga. Crede că performance-ul este cea mai liberă şi puternică formă de expresie pe care a încercat-o.



Ioana Păun şi David Schwartz îşi prezintă momentul în cadrul proiectului „PROTECT”:




Se trezesc de dimineaţa. Descuie frigiderul; descuie cutia cu margarină; descuie caserola cu caşcaval; descuie coşul cu pâine; desfac lacătul de la dulap şi scot farfuriile, ceştile şi tacâmurile; descuie lanţul de la sandwitchmaker. În sfârşit, îşi iau micul dejun. Durează mult mai mult timp, dar le oferă sigurantă: aşa îşi protejează ei proprietatea.


1 Comments:

At 1:20 a.m., Anonymous Anonim said...

intr-o lume in care paranoia a pus stapanire pe mai tot si devine din ce in ce mai mult motivul din spatele dereglarilor psihologice care pun lumea in miscare si progres, trebuie sa...aaa...incuiem totul bine si eventual pe noi insine si sa ne ascundem in sertarul cu sosete si sa dormim zile intregi. senzatia de protejare si autoprotejare este iluzia controlului permisa de ceea ce ne controleaza.
nu e prima data cand surprindeti realitatea pe picior gresit si bine faceti ca o zgandariti de cate ori aveti ocazia. nu va opriti / despartiti!
clujeanco esti minunata.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home