PROTECT

13 noiembrie 2006

DAVID SCHWARTZ




DAVID SCHWARTZ




Este născut pe 7 august 1985. A absolvit Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", cu specializarea desen animat. Este student în anul IV la Regie teatru, în cadrul U.N.A.T.C.
Este coiniţiator al tangaProject, iî cadrul căruia a lucrat la 4 spectacole: Un spectacol, 4 regizori, 4 dramaturgi - a pus în scenă textul lui Paul Dunca, Cele mai bune sfaturi, Let’s Food!, un performance realizat împreună cu Ioana Paun în spaţiul dezafectat al fostei grădinii-cinema “Capitol”; RahovaNonstop: spectacol în 25 de ore – un proiect de teatru comunitar în care a regizat textul Selmei Dragoş. A jucat în spectacolul Redbull, produs în colaborare cu Teatrul Luni de la GreenHours, regia Miruna Dinu, text Vera Ion.
Este pasionat de filme, colecţionează gadget-uri şi obiecte-kitsch şi îi place să inventeze reţete culinare.


În prezent se documentează pentru noul eveniment tangaProject: 5 comunităţi din Bucureşti axat pe teatru comunitar, unde face echipă cu Selma Dragoş, şi îşi pregăteşte spectacolul de licenţă, pe textul Butoiul cu praf de puscă de Dejan Dukovski.


Ioana Păun şi David Schwartz îşi prezintă momentul în cadrul proiectului „PROTECT”:





Se trezesc de dimineaţa. Descuie frigiderul; descuie cutia cu margarină; descuie caserola cu caşcaval; descuie coşul cu pâine; desfac lacătul de la dulap şi scot farfuriile, ceştile şi tacâmurile; descuie lanţul de la sandwitchmaker. În sfârşit, îşi iau micul dejun. Durează mult mai mult timp, dar le oferă sigurantă: aşa îşi protejează ei proprietatea.